Remarque Erich Maria, Länsirintamalta ei mitään uutta

7,00
Sisältää marginaaliveron


Sotakirjallisuuden klassikko on puheenvuoro pasifismin puolesta. Erich Maria Remarquen Länsirintamalta ei mitään uutta oli ilmestyessään 1920-luvun lopussa maailman kiistellyin sotakuvaus. Teoksesta oli tullut yhden sodan, yhden aikakauden synonyymi. Kuvaus nuoren saksalaisen rintamasotilaan kokemuksista neljän sotavuoden ajalta on samalla kertomus kokonaisesta sukupolvesta, jonka sota tuhoaa. Sankaruuteen koulutetun nuorison ihanteet murskautuvat pirstaleiksi kärsimyksissä ja loassa, konekiväärien, liekinheittimien ja kranaattien armottomassa tulessa, uuvuttavissa ja verisissä taisteluissa. Sodan synkkä perussävel soi taukoamatta. Remarquen koruton ja puolueettoman inhimillinen näkökanta on hätähuuto inhimillisyyden puolesta sotaa vastaan. Saksalainen Erich Maria Remarque (1898-1970) joutui itse ensimmäisessä maailmansodassa rintamalle 18-vuotiaana ja haavoittui useasti. Hänen esikoisromaanistaan tuli valtava menestys joka puolella maailmaan. (Takakansiteksti)

 

Kirjailija

 

Erich Maria Remarque (1898 Osnabrück – 1970 Locarno, Sveitsi) oli saksalainen kirjalija. Hän saavutti maailmanmaineen ensimmäiseen maailmansotaan sijoittuvalla, väljästi omaelämäkerrallisella romaanillaan Länsirintamalta ei mitään uutta.

 

Erich Maria Remarque, Wikipedia (fi)

 

 

Tuotteen lisätiedot

Teoksen nimi Länsirintamalta ei mitään uutta
Tekijä Remarque, Erich Maria
Kieli Suomi
Kustantaja/Julkaisija ja julkaisupaikka WSOY, Helsinki
Julkaisuvuosi, alkuperäinen 1929 (suomennos 1929)
Painos, painopaikka ja -vuosi 19. painos, WS Bookwell Oy, Juva, 2010, (WSOY pokkari)
Sivumäärä 223 sivua
Alkuperämaa Saksa
Alkuperäinen teos (ja kieli) Im Westen nichts neues (saksa)
Kääntäjä Hämäläinen, Armas
ISBN 978-951-0-36134-4
Korkeus / cm 17,8 cm
Leveys / cm 11 cm
Paksuus / cm 1,5 cm
Paino / g 143 g
Kuntoluokka (ja -kuvaus) K3 (Pientä kulumaa, takakannen alakulmassa taitetta)
Sidonta Nidottu (pehmeäkantinen), kuvakansi
Koodi AK0220

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Kaunokirjallisuus, Ulkomainen kaunokirjallisuus, Sotaromaanit, Yhteiskunnallinen romaani, Etusivu
Klarna Checkout
kauppiaan tiedot